"Ujistil jsem se ještě pohledem na kroužek a takřka omdlel, když jsem si uvědomil, co se to vlastně děje. Jednoduše jsem tomu nemohl vůbec věřit. Skoro nemohla ani stát a vlézt do voliéry, jak byla vyčerpaná," řekl dojatě Dino Reardon pro deník Daily Mail.

"Celou neděli jsem strávil tím, že jsem ji krmil glukózou a medem, aby nabrala zpět energii, kterou ztratila cestou," pokračoval v příběhu Reardon.

Letěla už i 1 900 kilometrů

Třináctiletá holubice Boomerang už je mezi milovníky holubů velkou legendou. Poprvé plnila hlavní strany mnoha novin a časopisů již v roce 1998, kdy za svým zamilovaným mužem letěla zpět 1 900 kilometrů. Reardon tehdy holubici věnoval svému kamarádovi v jižním Španělsku.

Dino Reardon byl tehdy nelítostný a ptáka věnoval dalšímu chovateli v hrabství North Yorkshire, konkrétně ve městečku Filey. Holubice však nedala jinak a opět se k němu vrátila.

Poslední majitel zemřel

To ovšem nebyl konec pohnutého osudu holubice. V roce 1998 byla totiž věnována dalšímu chovatelovu kamarádovi, tentokrát se novým majitelem stal Alf Pennington z hrabství Lancashire. Od té doby o ní už Dino Reardon neslyšel... až do neděle.

Není přesně jasné, odkud holubice přiletěla, jelikož Alf Pennington zemřel před pěti lety. Vzhledem k jejímu vyčerpání ovšem zřejmě nešlo o krátkou cestu.