Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kachna divoká

 

Kachna divoká (Anas platyrhynchos), zvaná březňačka, je naše největší plovavá kachna. Patří také mezi nejúspěšnější druhy ptáků, který se byl schopen naprosto přizpůsobit rychle se měnícím životním podmínkám. Z kachny divoké byla později vyšlechtěna kachna domácí (Anas platyrhynchos f. domestica). Vyskytuje se téměř v celé Euroasii a Severní Americe. V našich přírodních podmínkách je běžně se vyskytující kachnou. Kačer se od kachny liší zbarvením, ale v době, kdy je kačer v letním šatě, je od kachny téměř k nerozeznání. Koncem března začíná kachna snášet, do hnízda na zemi nebo v budce, 8-12 vajec. Doba sezení je 24-28 dní. Živí se převážně rostlinnou potravou, obilím a část živočišné potravy si najdou v trávě nebo na rybníčku.

Autorem stránek http://kotrlak.estranky.cz je Miroslav Matula, chovatel holubů plemene rakovnický kotrlák

Kopírování článků povoleno, neužívejte dílo komerčně, uvedte autora

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Holubí akrobacie


Online návštěvníci



Vyhledat

Custom Search

Vyhledat - oblíbené



Mail list



Archiv

Kalendář
<< leden >>
<< 2018 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statistiky

Online: 3
Celkem: 450324
Měsíc: 5432
Den: 179