Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kalifornský holub

 

Typický užitkový holub. Pro produkci holubích brojlerů se používají velká těžká plemena, jako je kalifornský holub, texan, užitkový king a jejich kříženci, u kterých se využívá heterózní efekt. Velkochovy užitkových holubů se nacházejí především v zámoří a v jihovýchodní Evropě, například v Maďarsku.

Autorem stránek http://kotrlak.estranky.cz je Miroslav Matula, chovatel holubů plemene rakovnický kotrlák

Kopírování článků povoleno, neužívejte dílo komerčně, uvedte autora

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kalifornský

(Ota, 22. 5. 2016 14:23)

Holuby chovám od roku 1962, polské rysy, moravské pštrosy, staváky sedlatý, pošťáky atd. Posledních 5 let mám 15 párů kalifornských bílých. Holoubata mají 70 dkg vykuchané, a některé páry mají 16 odchovaných holoubat. Jsem maximálně spokojený. Ota

Re: kalifornský

(jJiří Wognar, 18. 1. 2023 0:50)

Dobrý večer, také chovám 16 párů kalifornských holubů a mohu potvrdit, že dobře nasedají a odchovávají masitá holoubata.Jen je problém sehnat chovný materiál.

kalifornsý holub

(Jitka, 26. 4. 2016 18:49)

... hodí se do sloupového holubníku - velkého - vyletí do výšky ?

Re: kalifornsý holub

(Miroslav Matula, 27. 4. 2016 6:40)

Kalifornský holub zvládne i docela dobře létání, tak si myslím, že má šanci vyletět i do sloupového holubníku. Z vlastní zkušenosti vám ale mohu říci, že třeba King by to už nezvládl, proti němu jsou už slepice lepší letci. Z užitkových holubů bych vám doporučil benešovského holuba, je to české plemeno, jde sehnat, a jsou to ještě velmi dobří letci.