Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krůty

 
  1. animace krůtyKrůta domácí je po pštrosech největší domestikovaný pták, a zároveň jedno z mála zvířat, domestikovaných na americkém kontinentě. Krůta domácí je potomkem krocana divokého, a chová se především pro maso. Používá se také peří, trus, zřídkakdy vejce. Wikipedie
 

Příspěvky

Česká krůta

6. 12. 2014

Česká krůta - plemeno krůt dlouhodobě chované na území Čech a Moravy. Je dobře přizpůsobené podmínkách drobných chovů. Vyniká otužilostí, poměrně rychlým růstem, velmi dobrou schopností využití pastvy a dobrou zmasilostí. Pud sezení na vejcích je zachován. České krůty jsou středně těžkého typu, většího tělesného rámce s poměrně mohutným, protáhlým, širokým a poněkud zvednutým trupem hruškovitého tvaru.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Krůty | Komentářů: 0

Standardní krůta

6. 12. 2014

Standardní krůta je prošlechtěná do jednotného typu z krajových plemen a rázů chovaných v různých zemích Evropy. Je dobře přizpůsobená podmínkám drobných chovů. Jednotlivé rázy mají různě velký tělesný rámec, podle něhož se dělí do tří skupin na rázy velké, střední a malé. Plemenný typ a utváření jednotlivých znaků jsou u všech rázů stejné. Charakteristickými vlastnostmi je poměrně rychlý růst, dobrá schopnost využití pastvy a dobrá zmasilost.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Krůty | Komentářů: 0